ANSYS Ne demek?

0

ANSYS Ne demek?

Ansys, Inc., Canonsburg, Pennsylvania merkezli bir Amerikan şirketidir. Ürün tasarımı, testi ve işletimi için CAE/multi fizik mühendislik simülasyon yazılımı geliştirir ve pazarlar ve ürün ve hizmetlerini dünya çapındaki müşterilere sunar.

Ansys, 1970 yılında, şirketteki hissesini 1993 yılında risk sermayedarlarına satan John Swanson tarafından kuruldu. Ansys, 1996 yılında NASDAQ’da halka açıldı. 2000’li yıllarda, şirket, akışkanlar dinamiği için ek teknoloji elde eden çok sayıda başka mühendislik tasarım şirketini satın aldı. elektronik tasarım ve fizik analizi. Ansys, 23 Aralık 2019’da NASDAQ-100 endeksinin bir bileşeni oldu.

ANSYS MÜHENDİSLİK SİMÜLASYON YAZILIMI

Ansys, ürün yaşam döngüsü boyunca kullanım için mühendislik simülasyon yazılımı geliştirir ve pazarlar. Ansys Mechanical sonlu eleman analiz yazılımı, mukavemet, tokluk, elastikiyet, sıcaklık dağılımı, elektromanyetizma, sıvı akışı ve diğer nitelikleri analiz etmek için yapıların, elektroniklerin veya makine bileşenlerinin bilgisayar modellerini simüle etmek için kullanılır.

Ansys, test ürünleri oluşturmadan veya çarpışma testleri gerçekleştirmeden bir ürünün farklı özelliklerde nasıl çalışacağını belirlemek için kullanılır. Örneğin, Ansys yazılımı, bir köprünün yıllarca süren trafikten sonra nasıl dayanacağını, atıkları azaltmak için bir konservehanede somon balığının en iyi şekilde nasıl işleneceğini veya güvenlikten ödün vermeden daha az malzeme kullanan bir kaydırağın nasıl tasarlanacağını simüle edebilir.

Çoğu Ansys simülasyonu, şirketin ana ürünlerinden biri olan Ansys Workbench sistemi kullanılarak gerçekleştirilir.

Tipik olarak Ansys kullanıcıları, daha büyük yapıları, her biri ayrı ayrı modellenen ve test edilen küçük bileşenlere ayırır. Bir kullanıcı, bir nesnenin boyutlarını tanımlayarak ve ardından ağırlık, basınç, sıcaklık ve diğer fiziksel özellikleri ekleyerek başlayabilir. Ansys yazılımı hareket, yorgunluk, kırıklar, sıvı akışı, sıcaklık dağılımı, elektromanyetik verimlilik ve zaman içindeki diğer etkileri simüle eder ve analiz eder.

ANSYS GELİŞİMİ

Ansys yazılımının ilk ticari sürümü sürüm 2.0 olarak etiketlendi ve 1971’de piyasaya sürüldü. O zamanlar yazılım, delikli kart kutularından oluşuyordu ve program, ertesi sabah sonuç almak için genellikle bir gecede çalıştırıldı. 1975’te lineer olmayan ve termo-elektrik özellikler eklendi.Yazılım, 1979’da VAXstation için sürüm 3.0 (ikinci sürüm) sunulana kadar, yalnızca ana bilgisayarlarda kullanıldı. Sürüm 3, DOS gibi bir komut satırı arayüzüne sahipti.

  • 1980’de, Apple II piyasaya sürüldü ve Ansys’in aynı yıl sonraki sürüm 4’te grafiksel bir kullanıcı arayüzüne dönüşmesine izin verdi.
  • Ansys yazılımının 4. sürümünün kullanımı daha kolaydı ve elektromanyetizmayı simüle etmek için özellikler eklendi.
  • 1989’da Ansys, Compuflo ile çalışmaya başladı. Compuflo’nun Flotran akışkanlar dinamiği yazılımı, 1993’te piyasaya sürülen sürüm 5 ile Ansys’e entegre edildi.
  • Sürüm 5.1’deki performans iyileştirmeleri, işlem süresini iki ila dört kat kısalttı ve bunu, bilgi işlem alanındaki gelişmelere ayak uydurmak için bir dizi performans iyileştirmesi izledi.
  • Ansys, yazılımını Autodesk gibi CAD yazılımlarıyla da entegre etmeye başladı
  • 1996’da Ansys, DesignSpace yapısal analiz yazılımını, LS-DYNA çarpışma ve düşme testi simülasyon ürününü ve Ansys Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (CFD) simülatörünü piyasaya sürdü.Ansys ayrıca birden fazla işlemciye sahip bilgisayarlar için paralel işleme desteği ekledi.
  • Ansys/ed eğitim ürünü 1998’de tanıtıldı.Ana Ansys ürününün 6.0 sürümü Aralık 2001’de piyasaya sürüldü. Sürüm 6.0, büyük ölçekli modellemeyi ilk kez pratik hale getirdi, ancak birçok kullanıcı yeni bir mavi kullanıcı arabirimi yüzünden hüsrana uğradı.Arayüz birkaç ay sonra 6.1’de yeniden yapıldı.
  • Sürüm 8.0, kullanıcıların birden fazla fizik probleminin birbiriyle nasıl etkileşime gireceğini simüle etmelerine olanak tanıyan Ansys çok alanlı çözücüyü tanıttı.
  • Sürüm 8.0 2005’te yayınlandı ve yapıların ve akışkanların birbirleri üzerindeki etkisini simüle eden Ansys’in akışkan-yapı etkileşim yazılımını tanıttı. Ansys ayrıca, hem olasılıklar hem de fiziksel öğelerin rastgeleliği ile ilgilenen Olasılıksal Tasarım Sistemi ve DesignXplorer yazılım ürünlerini piyasaya sürdü.
  • 2009’da sürüm 12, Workbench’in elden geçirilmiş ikinci sürümüyle birlikte yayınlandı.Ansys ayrıca özellikleri giderek Workbench yazılımında birleştirmeye başladı.

Ansys’in 15. Sürümü 2014’te yayınlandı. Kompozitler, cıvatalı bağlantılar ve daha iyi ağ araçları için yeni özellikler ekledi. Şubat 2015’te sürüm 16, AIM fizik motorunu ve yarı iletken tasarımı için olan Elektronik Masaüstü’nü tanıttı.Ertesi yıl, sürüm 17, akışkanlar dinamiği sorunlarının hesaplanması için yeni bir kullanıcı arabirimi ve performans iyileştirmesi sundu. Ocak 2017’de Ansys, 18 sürümünü yayınladı.Sürüm 18, kullanıcıların ürünlerden gerçek dünya verilerini toplamasına ve ardından bu verileri gelecekteki simülasyonlara dahil etmesine izin verdi.Mühendislerin özel mühendislik araçları oluşturmasına, kullanmasına ve satmasına olanak tanıyan Ansys Application Builder da sürüm 18 ile tanıtıldı.

Ocak 2020’de piyasaya sürülen Ansys R1 2020, Ansys’in simülasyon sürecini ve veri yönetimini (SPDM), malzeme bilgilerini ve elektromanyetik ürün tekliflerini günceller. 2020’nin başlarında, Ansys Akademik Programı bir milyon öğrenci indirmesini aştı.

ANSYS yazılımının CivilFEM ile İnşaat Mühendisliğinde Kullanımı

Civilfem İnşaat Mühendisliği Projeleri için mevcut en gelişmiş, kapsamlı ve saygın sonlu elemanlar analiz ve tasarım yazılımıdır. Sistem, ANSYS’nin (ISO-9001) son teknoloji ürünü genel amaçlı yapısal analiz özelliklerini CivilFEM’in ileri teknoloji, inşaat mühendisliğine özgü yapısal analiz yetenekleriyle birleştirerek, onu çok çeşitli sivil uygulamalar için benzersiz ve güçlü bir araç haline getirir. mühendislik projeleri (elektrik santralleri, köprüler, tüneller, tekil binalar, açık deniz yapıları vb.).

Her iki program da tamamen entegre olduğundan, CivilFEM, benzersiz bir yazılım olarak çalışan ANSYS tarafından desteklenen (dinamik, statik, doğrusal ve doğrusal olmayan) her türlü gelişmiş analizi destekler. CivilFEM, CivilFEM INTRO adlı genel bir ürün ve Köprüler ve Sivil Doğrusal Olmayanlar modülü, Gelişmiş Öngerilmeli Beton modülü ve isteğe bağlı olarak CivilFEM INTRO’ya eklenebilen Geoteknik modül gibi belirli inşaat mühendisliği ihtiyaçlarına yönelik özel modüllerden oluşan modüler bir tasarıma sahiptir.

CivilFEM Multidiscipline, CivilFEM için geliştirilmiş tüm özel modülleri (INTRO, Geoteknik, Köprüler ve Sivil Doğrusal Olmayanlar ve Gelişmiş Öngerilmeli Betonarme Modülleri) içerir ve kullanıcılara tüm inşaat mühendisliği ihtiyaçlarına uygun eksiksiz bir çözüm sunar.

CivilFEM’in en son sürümü, ANSYS’nin çeşitli sürümlerini destekler. “CivilFEM 2021 for ANSYS”, ANSYS 2021 ve ANSYS’in yayınlayacağı aşağıdaki sürümlerle çalışabilir. Ayrıca ANSYS’in eski sürümleriyle (14.5, 16.1, 17.1, 18.2, 19.0, 19.1, 19.2 ve 2019). CivilFEM’in başka bir ANSYS sürümünü desteklemesini istiyorsanız lütfen Ingeciber’e sorun.

CivilFEM Çok Disiplinli Nükleer Santral (NPP): CivilFEM’in tüm gelişmiş yetenekleri nükleer analize uygulanır.

CivilFEM yazılımının İnşaat Mühendisliği Çözümleri ve Simülasyonları için ANSYS olmadan çalışabilen bir programı vardır.

Marc Tarafından Desteklenen CivilFEM

HEXAGON® Software lineer olmayan çözücünün güçlü (dahil) Marc®, en zorlu ve karmaşık gelişmiş analizleri çözmeye yardımcı olur.

İnşaat, yapı ve jeoteknik mühendisliği için genel amaçlı sonlu elemanlar yazılımı

“CivilFEM (bkn CivilFEM sonlu elemanlar yazılımı?) tek ve çoklu doğrusal olmayan çeşitli önemli problemler için çok gelişmiş bir doğrusal olmayan çözücü ile kullanımı kolay bir Grafik Arayüzünü birleştirerek, Yapısal ve İnşaat Mühendisliği için doğrusal olmayan FEA’nın önündeki engelleri azaltıyor.”

ANSYS İÇİN CivilFEM yazılımı hakkında Bilgi Almak İstiyorum

ANSYS İÇİN CivilFEM yazılımı hakkında Bilgi Almak için Türkiye Yetkili satıcısı 3E Promimarlık firmasından Ahmet Erdem Duran ile irtibata geçebilirsiniz.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WhatsApp us

Exit mobile version